O meni

Sem Primož Štrekelj, star 35 let in prihajam iz Bele krajine, zadnja leta pa živim v Domžalah. Po izobrazbi sem magister poslovnih ved, poleg tega imam dokončano tudi glasbeno šolo v igranju na kromatično harmoniko.

S poučevanjem se ukvarjam že 10 let, v tem času sem pridobil veliko izkušenj na tem področju. Ključne vrline, ki so pri tem pomembne so potrpežljivost, zbranost, nekaj talenta in predvsem ljubezen in strast do glasbe.

Glasba me je navdihovala že od malih nog. Moja večna želja je bila igranje na harmoniko, kar so mi starši omogočili z vpisom v glasbeno šolo. Moj večletni učitelj in mentor je bil g. Miroslav Dizdarević. Po zaključku glasbene šole sem pridobljeno znanje prenesel še na diatonično harmoniko.

Nastopam na različnih prireditvah in zabavah, kot so rojstni dnevi, obletnice in spremstva porok. Nastopal sem tudi že na veliko prireditvah, bodisi sam bodisi s kako skupino.

     

Sodelujem z večimi skupinami na različnih glasbenih področjih. Sem dolgoletni član Folklorne skupine Dragatuš, večkratnimi udeleženci državnega srečanja folklornih skupin Slovenije. Aktiven sem tudi pri ustvarjanju in aranžiranju glasbe pri različnih spletih, kot so Na placu, Migača in Polčke. Pri tem tesno sodelujemo z etnokoreologom g. Mirkom Ramovšem, ki je med drugim vodja folklorne skupine, predavatelj na Filozofski fakulteti in znanstvenik na Glasbenonarodopisnem inštitutu Slovenije.

Veliko nastopamo tako doma kot v tujini ter se redno udeležujemo mednarodnih festivalov širom Evrope.

Sodelujem tudi z Tamburaškim orkestrom Kud Dobreč, večkratnimi državnimi prvaki in dobitniki mnogih priznanj na področju kulture tako doma kot na tujem.

Sem tudi vodja harmonikarskega orkestra Belokranjski harmonikarji. Del orkestra sestavljajo moji učenci, del pa izkušenejši prijatelji-harmonikarji. Nastopamo ob različnih priložnosti, imeli smo pa priložnost nastopati po celotni Sloveniji.